Vaargebied Kampen

De RIB heeft een flexibele op- en afstapplek, dit is afhankelijk van jullie wensen. Kampen heeft een prachtige centrale plek in een veelzijdige waterrijke omgeving waardoor er tal van mogelijkheden zijn voor een mooie vaartocht. Zeilschip Jannes van Campen ligt afgemeerd aan de IJsselkade (t.h.v. het Van Heutszplein). Een prachtige plek aan het mooiste stadsfront van Nederland.

Wat betreft de rondvaarten of zeiltochten is de IJsselkade onze vaste plek van vertrek maar op verzoek en tijdens bijzondere evenementen kan dit ook elders plaatsvinden. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kampen; Hanzestad aan de IJssel
Kampen ligt in Nationaal Landschap de IJsseldelta welke bestaat uit de Polder Mastenbroek, Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper en de Zuiderzeepolder. De dorpjes ‘s-Heerenbroek, Wilsum, Kamperzeedijk, Grafhorst en Zalk liggen binnen dit gebied en het wordt omgeven door de grotere plaatsen Zwolle, Kampen, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt.

Nationaal Landschap IJsseldelta wordt begrensd door het Zwarte Water, de IJssel en het Zwarte Meer. Het strekt zich uit over delen van de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. De IJsseldelta is een prachtige zoetwaterdelta en heeft unieke natuur- en cultuurhistorische waarden. Tijdens een vaartocht over de wateren van de IJsseldelta kunt u genieten van een prachtige natuur en het gevoel van rust en ruimte.

Vaargebied RIB, Klik op de kaart om te vergroten.

vaargebied-rondvaart-kampen

Vaargebied Jannes van Campen, Klik op de kaart om te vergroten.

vaargebied-zeiltocht-kampen