’t Kamperschuitje

Wat we er over weten:
’t Kamperschuitje heeft zijn thuishaven Kampen gevonden tegen het einde van oktober 2014. 3 ondernemers op zoek naar een rondvaartboot, om daarmee tochten te organiseren voor kleine groepen, komen uiteindelijk terecht in Uithuizen (Gr.). Na een bezichtiging in september werd op de terugweg al direct gekozen voor de aanschaf van deze bijzondere boot. Eind oktober is de toen nog naamloze rondvaartboot op een trailer naar Kampen getransporteerd om daar voor een tijdje op de wal te verblijven.

Er volgden diverse reparatie- en herstelwerkzaamheden; er werd gelast, schoongemaakt, geschilderd en nagedacht over een naam. De naam moest natuurlijk een link hebben met Kampen en daarom werd ervoor gekozen om de Kampenaren mee te laten denken. Bijzondere namen kwamen voorbij met mooie verhalen en uiteindelijk bleef ’t Kamperschuitje over. Een naam waar we erg blij mee zijn!

Over de boot zelf weten we helaas nog weinig. Geen leeftijd, geen geschiedenis.. Waarschijnlijk is de boot ouder dan 75 jaar gezien het feit dat het staal geklonken is, iets dat al lang niet meer wordt gedaan. Het jaartal “1883” is te vinden op de anker, die dus ruim 130 jaar oud is. Het is goed mogelijk dat de boot is ingezet als praam, iets dat duidelijk is te zien aan de opbouw en het dek die later zijn aangebracht. Voor lange tijd heeft de boot gebruik gemaakt van een ingebouwde dieselmotor welke later is vervangen door een buitenboordmotor.

Kunt u ons misschien meer vertellen over de geschiedenis van ’t Kamperschuitje? We komen graag met u in contact.

Feiten:
Lengte: 14,70 meter
Breedte: 3,40 meter
Diepgang: 0,50 meter
Gewicht: 9 ton

Een indruk van ’t Kamperschuitje

rondvaartboot-kampen

– Varend op de IJssel, jan. 2015 – 

varen-in-kampen-vaartocht

 – Ligplaats aan de IJsselkade, jan. 2015 – 

rondvaartbedrijf-kampen

– Klaar voor de opening, mrt. 2015 –

varen-kampen

– Feestelijke opening, mrt. 2015 –

Vaartocht Kampen met BBQ

– BBQ tijdens zomerse dag, sept. 2016 –

Vaartocht in Kampen

– Zomerse vaartocht, sept. 2016 –