Dagtrip Kampen

Het beste van 2 werelden gecombineerd in een interessant arrangement. Een stadswandeling door de historische binnenstad van Kampen en daarna een vaartocht op de IJssel, op deze manier zien jullie Kampen op zijn best. Na de vaartocht zal de terugweg met de fiets worden vervolgd over het prachtige Kampereiland.

Stadswandeling historische binnenstad
Tijdens de stadswandeling zal kunsthistoricus Reinier de Wit de geschiedenis van Kampen in een lokaal, nationaal en internationaal perspectief plaatsen aan de hand van een aantal karakteristieke kenmerken. Jullie zullen de klokkentoren, de verdedigingspoorten, de middeleeuwse steegjes, de Koggewerf en natuurlijk de IJssel, de rivier waaraan Kampen is gelegen, verkennen.

Kampereiland
Na de lunch gaan jullie per boot over de IJssel naar het Kampereiland. Het Kampereiland heeft zich, door aanslibbing van rivier- en zeeklei, gevormd tot een bijzonder landschap, midden in de IJsseldelta. Al eeuwenlang, tot op de dag van vandaag, heeft het Kampereiland een nauwe band met de stad, als voedselleverancier maar ook als inkomstenbron vanwege de pachten die de boeren moeten afdragen aan de gemeente. Deze relatie tussen stad en land is uniek in Nederland en zelfs in de wereld. Aangekomen krijgt u een rondleiding en proeverij bij ambachtelijk en biologisch boerenbedrijf ERF-1 van de familie Bruins.

Inspiratie
Vervolgens bezoeken jullie het atelier van beeldend kunstenaar Henrie Vogel. Henrie woont en werkt in een gerestaureerde boerderij. De sappige weiden en de typisch Hollandse wolkenpartijen zoals je ziet in de schilderijen van de 17e eeuwse meesters domineren het landschap van het Kampereiland. Deze ruimtelijkheid, luchten en het polderlandschap zijn van invloed op Henrie’s werk en maken het een ideale plek om te schilderen. Na het bezoek fietsen we over het Kampereiland weer terug naar Kampen..

Door Kampen zowel lopend als per fiets en boot te verkennen hebben jullie haar in haar volle glorie kunnen bewonderen!

De fietsroute is ongeveer 10 kilometer lang. Als u niet zeker bent van uw conditie, kunt u tegen een meerprijs van 10 euro van het arrangement een elektrische fiets huren.

Aantal deelnemers: 10 – 12 personen
Tijdsduur: ongeveer 6 uur
Prijs per persoon: € 57,50
Inclusief: Brandstof, schipper, gids, huurfiets, stadswandeling, rondleiding en kleine proeverij ERF1 en BTW
Exclusief: Eventuele drankjes aan boord

Vraag HIER vrijblijvend uw offerte aan! Binnen 2 werkdagen reactie.